Ezen az oldalon pár egészséges étel receptje látható, amit mindenkinek ajánlok. Ha evés után tornázni szeretnél, itt és ekkor tudod megtenni Órarend, ilyen áron. Ha kérdezni szeretnél tőlem valamit, akár a receptekről, akár a tornáról itt teheted meg, Kapcsolatfelvétel. Ha van valami jó recepted, akkor megoszthatod velem azt is. Az oldalt folyamatosan bővítem.
Facebook oldalam: Pilates, aerobik Mártival
1. Brokkoli karfiol saláta:
Hozzávalók: 150g brokkoli,
150g karfiol,
50g ketchup,
10g majonéz
Elkészítés:A zöldségeket megpároljuk, lecsepegtetjük, kihűtjük és apróra vágjuk. A majonézt és a ketchupot összekeverjük és adunk hozzá pár csepp vizet. Az egészet összekeverjük és elfogyasztjuk. Nagyon finom! A majonézt joghurtra cserélve csökkenthetjük a zsírtartalmat is.
2. Rakott padlizsán:
Hozzávalók: 4 db padlizsán, só, bors,
10 dkg barnarizs,
40 dkg paradicsom,
1 vöröshagyma, kevés petrezsejem,
fokhagyma, napraforgómag,
5 dkg ribizli,
10 dkg feta sajt,
1 ek. zsemlemorzsa
Elkészítés: A padlizsánokat vékony csíkokra vágjuk, besózzuk és fél óráig állni hagyjuk. Lecsöpögtetés után 10-15 percig olívaolajban pirítjuk. A rizst megfőzzük és összekeverjük a hámozott, feldarabolt paradicsommal. Majd adunk hozzá finomra vágott hagymát, petrezselymet, fokhagymát és olívaolajat, ízlés szerint sót és borsot. Lassú tűzon addig főzzük amíg a leve elpárolog (kb. 10 perc). Belekeverjük a napraforgómagot, ribizlit és sajtot majd állni hagyjuk. Egy jénait kiolajozunk, megszórjuk zsemlemorzsával és a sült padlizsánszeletek felét belerakjuk, rá a paradicsomos rizst és befedjük a maradék padlizsánnal, majd forró sütőben megsütjük (kb. 15 perc).
3. Spenótos csicseriborsó
A spenót és a csicseriborsó két nagyon egészséges étel, és ráadásul remekül kiegészítik egymást. A spenótos csicseriborsóegy hagyományos marrakói étel, ami Spanyolországban is nagyon népszerű lett - a legtöbb tapas bár egyik főszereplője. Fogyaszthatjuk előételként vagy köretként - hidegenvagy melegen..
Hozzávalók
Elkészítés: A spenótot főzzük meg fedő alatt kevés sós vízben (max 5 perc), majd egy szűrőn keresztül nyomjuk ki belőle alaposan a vizet. Vágjuk fel apró darabokra. Forró olajban süssük meg a fokhagymát 1-2 percig, amikor aranysárga színű, adjuk hozzá a római köményt, paprikát, csicseriborsót, spenótot és citromlevet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fedő alatt, takarékon, kb 15-20 percig főzzük. Néha-néha keverjük meg, és figyeljünk arra, hogy ne égjen oda (ami könnyen előfordulhat!)